Komende activiteiten uit het ‘bovenwijkse’ programma Leren en bezinnen in lezingen en kringen is voor alle gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en alle andere belangstellenden.

Cursus Religieuze kunst start 23 januari
Dr. Anique de Kruijf verzorgt op boeiende wijze drie avonden over uiteenlopende thema’s: Lutherlocaties in Thüringen; Het Catharinaklooster in de Sinaïwoestijn, één van de oudste en meest beroemde orthodoxe kloosters, met een indrukwekkende geschiedenis en prachtige kunst; Het Benedictijner klooster Maria Laach en het voormalig Benedictijner klooster Amorbach.
De cursus start op donderdag 23 januari en is vervolgens op 6 en 20 februari in de Kruiskerk. Aanvang: 20.00 uur. Opgeven bij Renger Prent, 020 – 643 94 18, rengerprent@gmail.com
Kosten € 20.

Boekbespreking ‘Ik bid dus ik ben’ vanaf 13 februari
Vanaf donderdag 13 februari bespreekt ds. Sieb Lanser het boek van professor Bert Hoedemaker ‘Ik bid dus ik ben’. Het is een pleidooi voor de christelijke traditie. Het boek onderzoekt de relevantie van de christelijke traditie in al haar bewegelijkheid.  Een rode draad in het boek is de aandacht voor het gebed. Het daagt niet-gelovigen én gelovigen uit hun plaats in de wereld, in gesprek met de eigen tijd, opnieuw en bewust in te nemen. De boekbespreking start op 13 februari en is vervolgens op 5 en 19 maart in de Pelgrimskerk. Aanvang 20.00 uur. Opgeven voor 3 februari bij ds. Sieb Lanser, 020 – 453 45 40 lanser@kruiskerk-amstelveen.nl.

Zie ook: Programma vorming en toerusting 2019 – 2020


God zal ruimhartig vergeven. Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen ? spreekt de Heer.

Js 55:6-11

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >