Op zondag 1 december van 12:00 tot 13:00 uur geeft strijkorkest Lundi Bleu een bijzonder koffieconcert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a.
Het concert is vrij toegankelijk. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden.

De volledige opbrengst van deze collecte is dit keer bestemd voor onderwijs in Zambia aan weeskinderen van wie de ouders zijn overleden aan AIDS. In Nederland zet de Stichting Zambridge zich in voor deze vaak getraumatiseerde kinderen. De Wilde Ganzen zal de opbrengst verdubbelen.

Aan dit benefietconcert werkt de Kruiskerk graag mee, evenals het strijkorkest Lundi Bleu. Dit orkest werd ruim tien jaar geleden opgericht. Het is samengesteld uit leden van studentenorkesten. Musiceren was en is nog steeds de grote hobby van de leden. Het orkest werkt onder professionele begeleiding en het maakt met regelmaat buitenlandse concertreizen. Artistiek leider is Carel den Hertog, violist en programmamaker bij Radio4, en ook dirigent van het Nederlands Jeugd Strijkorkest.


Lundi Bleu komt naar de Kruiskerk met een Scandinavisch programma. Een vioolconcert van Johann Roman, die de bijnaam de Zweedse Händel kreeg (hij was een leerling van Händel). Verder de Passacaglia (op een thema van Händel) voor viool en altviool van Johan Halvorsen (een Noors componist rond 1900). Ten slotte, een bewerking voor orkest van het strijkkwartet in g-klein van Edward Grieg, Noorwegens bekendste componist.


Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest.

Rom 15:7-13

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >