Pinksteren: wat viert de kerk?

Met Pinksteren viert de kerk het feest van de Geest, de heilige Geest. Het is een feest van bezieling, van inspiratie en enthousiasme, van Gods adem die mensen tot leven brengt. In veel kerken zie je symbolen die dit uitbeelden, bijvoorbeeld boven de preekstoel en in glas-in-loodramen: vlammen, vuur en de duif.

De duif komt overgevlogen uit het verhaal over de doop van Jezus en beeldt de heilige Geest uit. Op het moment dat Johannes de Doper Jezus doopt, daalt uit de hemel een duif neer. Die duif siert ook het beeldmerk van de Protestantse Kerk in Nederland.

Omdat met Pinksteren ook het begin van de kerk wordt gevierd, doen op die dag in veel kerken mensen belijdenis. Ze spreken in de kerkdienst openlijk uit dat ze geloven in God, Jezus Christus en de heilige Geest, en dat ze bij de kerk willen horen.

Bron: de kerk viert feest! Een uitgave van de Protestantse in Kerk Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Katholieke Bijbelstichting

Geprezen zij de Heer, dag aan dag, deze God draagt ons en redt ons.

Ps 68:1-20

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >