Laden Evenementen

« Alle Agenda

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond: Een joods-christelijk Europa?

13 mei - 20:00 - 21:30

Wat voor gemeenschap we willen zijn als Europeanen? Het aanwijzen van een gedeelde identiteit lijkt een goede oplossing: ‘dit is wat we allemaal delen’. EU-leiders spreken daarom graag van een ‘joods-christelijk Europa’. Is dat een goede manier om aan een inclusieve gemeenschap te bouwen?

Dr. Janneke Stegeman, bijbelwetenschapper en publiek theoloog betoogt dat een gemeenschap niet een plek is waar iedereen hetzelfde is, maar een plek waar mensen ruimte hebben om zichzelf te zijn. In een gemeenschap delen mensen niet identiteit, maar verantwoordelijkheid. Het nadeel van een gedeelde, opgelegde identiteit is dat daar mensen altijd buiten vallen.

Tijd: 20.00 – 21.30 uur.

Gegevens

Datum:
13 mei
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Pelgrimskerk
Van Boshuizenstraat 560
Amsterdam,
+ Google Maps

Eens zal de dag komen dat volken zullen samenstromen en zeggen: ?Laten we optrekken naar de berg van de Heer. Hij zal ons de weg wijzen, en wij zullen zijn paden bewandelen.? Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen.

Mi 4:1-3

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >