Wat weet u van Amsterdam Zuidoost?
Of van de Afrikaanse cultuur?
Hebt u enig idee hoe ingewikkeld ons zorg- en hulpverleningsstelsel is voor nieuwkomers?

Enkele bezoekers van Stap Verder geven u graag een rondleiding. Diaconaal Centrum Stap Verder in Amsterdam Zuidoost is een centrum voor wijkbewoners mét en zonder papieren. Zij kunnen terecht voor taallessen en juridisch advies of medische zorg.

Of om even warm te worden, hun telefoon op te laden, een kop koffie te drinken en even te douchen. Eén keer in de week wordt er gekookt en gezamenlijk gegeten. Vrijwilligers – zij hebben veelal hetzelfde meegemaakt – bieden praktische hulp én een luisterend oor. Of gaan mee naar een ziekenhuisbezoek of naar de kledingbank. Ze helpen de bezoekers een stapje verder, om een leven te hebben.

Op zaterdag 22 juni starten we rond half 3 met de rondwandeling en eindigt bij  appartementencomplex waarin Stap Verder huist.

De rondwandeling loopt langs het monument van de Bijlmerramp, een kerkgebouw waar twaalf kerken hun kerkdiensten houden en een multiculturele markt voor een Afrikaanse maaltijd. Hebt u al eens yam of een barra gegeten of bakbanaan klaargemaakt?

In het gebouw van Stap Verder kunt u direct het resultaat van een bliksemactie zien. Dorien Keus, Willeke Koops, Yvonne Teitsma en anderen staken half mei samen met de vaste bezoekers de handen uit de mouwen en gaven Stap Verder een opknapbeurt.

Gaat u mee?
De rondwandeling van ongeveer anderhalf uur is op 22 juni. Na afloop is er een drankje bij Stap Verder. We starten rond half 3. Meer informatie ontvangt u na aanmelding.
Meld u vóór dinsdag 18 juni aan bij diaconie@pga-b.nl, of dinsdag t/m donderdag van 9.00 – 12.30 uur telefonisch op 020 – 641 36 48.
De rondwandeling kost € 10,-.


Houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen.

Heb 13:1-8

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >