Wat weet u van Amsterdam Zuidoost?
Of van de Afrikaanse cultuur?
Hebt u enig idee hoe ingewikkeld ons zorg- en hulpverleningsstelsel is voor nieuwkomers?

Enkele bezoekers van Stap Verder geven u graag een rondleiding. Diaconaal Centrum Stap Verder in Amsterdam Zuidoost is een centrum voor wijkbewoners mét en zonder papieren. Zij kunnen terecht voor taallessen en juridisch advies of medische zorg.

Of om even warm te worden, hun telefoon op te laden, een kop koffie te drinken en even te douchen. Eén keer in de week wordt er gekookt en gezamenlijk gegeten. Vrijwilligers – zij hebben veelal hetzelfde meegemaakt – bieden praktische hulp én een luisterend oor. Of gaan mee naar een ziekenhuisbezoek of naar de kledingbank. Ze helpen de bezoekers een stapje verder, om een leven te hebben.

Op zaterdag 22 juni starten we rond half 3 met de rondwandeling en eindigt bij  appartementencomplex waarin Stap Verder huist.

De rondwandeling loopt langs het monument van de Bijlmerramp, een kerkgebouw waar twaalf kerken hun kerkdiensten houden en een multiculturele markt voor een Afrikaanse maaltijd. Hebt u al eens yam of een barra gegeten of bakbanaan klaargemaakt?

In het gebouw van Stap Verder kunt u direct het resultaat van een bliksemactie zien. Dorien Keus, Willeke Koops, Yvonne Teitsma en  anderen steken samen met de vaste bezoekers de handen uit de mouwen en geven Stap Verder een opknapbeurt.

Vanaf 15 mei 2019 bestormen ze het pand met schoonmaakmiddel, schuurpapier en verf.
Ze interviewen bezoekers en maken foto’s voor websites, Facebook voor gebruik in bijvoorbeeld
kerkbladen. Zodat Stap Verder met een frisse blik verder kan.

Gaat u mee?
De rondwandeling van ongeveer anderhalf uur is op 22 juni. Na afloop is er een drankje bij Stap Verder.
We starten rond half 3. Meer informatie ontvangt u na aanmelding.
Meld u vóór 10 mei aan bij diaconie@pga-b.nl, of dinsdag t/m donderdag van 9.00 – 12.30 uur telefonisch op 020 – 641 36 48.
De rondwandeling kost € 10,-.

Helpt u mee?
Helpt u financieel mee om Stap Verder op te knappen? De vloer moet worden opgeknapt en er is geld nodig voor verf en andere materialen.

Het geld dat overblijft wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de taallessen en de maaltijden.

Uw gift is van harte welkom op rekeningnummer NL59 TRIO 0390 5076 87 t.n.v. Stichting Pastoraal Diaconaal Centrum Bijlmermeer onder vermelding van opknapbeurt.


Jezus zegt: De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig; vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.

Lc 10:1-9

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >