COLUMN

Saskia de Jong

Uit het niets liep ik onlangs enkele regels van Ochtendhumeur te zingen, een van de vele Kinderen-voor-Kinderen-liedjes, die in mijn jeugd uitkwamen. En ja, dat betekent, zoals de beginregels zijn, geen “gemopper, gemekker, gezanik en gezeur, (….) elke morgen strijk en zet (….)” voor mij. Ik heb geen huisgenoten met een ochtendhumeur. Heel aangenaam. De enige, die geregeld op hun eigen wijze van zich laten horen, zijn mijn katten. En zij willen met name eten en aandacht.
Sinds het begin van deze maand heb ik er weer 2, omdat in november 2018 mijn bijna 13-jarige kater overleed. Sinds die tijd had mijn oudste kat het rijk hierdoor alleen in mijn huis. Maar dat vond ze kennelijk toch niet zo prettig: ze heeft tot de nieuwe kat frequent zitten klaagmauwen.
Mijn nieuwe kat is nu 2 maanden oud en, zoals het een kitten betaamd, heeft ze tomeloos veel energie, maar is ze ook erg lief.

Saskia de Jong, 15 februari 2019


Door zijn geloof ging Abraham, toen God hem riep, op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen.

Heb 11:8-16

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >