COLUMN

Saskia de Jong

Uit het niets liep ik onlangs enkele regels van Ochtendhumeur te zingen, een van de vele Kinderen-voor-Kinderen-liedjes, die in mijn jeugd uitkwamen. En ja, dat betekent, zoals de beginregels zijn, geen “gemopper, gemekker, gezanik en gezeur, (….) elke morgen strijk en zet (….)” voor mij. Ik heb geen huisgenoten met een ochtendhumeur. Heel aangenaam. De enige, die geregeld op hun eigen wijze van zich laten horen, zijn mijn katten. En zij willen met name eten en aandacht.
Sinds het begin van deze maand heb ik er weer 2, omdat in november 2018 mijn bijna 13-jarige kater overleed. Sinds die tijd had mijn oudste kat het rijk hierdoor alleen in mijn huis. Maar dat vond ze kennelijk toch niet zo prettig: ze heeft tot de nieuwe kat frequent zitten klaagmauwen.
Mijn nieuwe kat is nu 2 maanden oud en, zoals het een kitten betaamd, heeft ze tomeloos veel energie, maar is ze ook erg lief.

Saskia de Jong, 15 februari 2019


Jezus zegt: De Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven om velen te redden.

Mc 10:35-45

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >