Op zondag 20 januari wordt om 17.00 uur de eerste muzikale vesper van 2019 in de Kruiskerk Amstelveen gehouden, Van der Veerelaan 30a.
In deze een uur durende vesper wordt o.a. cantate Wär Gott nicht mit uns diese Zeit (BWV 14) van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. De Vesperscantorij zingt de koordelen.
Solistische medewerking verlenen Nienke Oostenrijk (sopraan) en Christiaan Peters (bas).
Het barokorkest bestaat uit hobo’s, strijkers en continuo.
Henk Trommel dirigeert, ds. Bert Griffioen is liturg.

Vanaf 16.30 uur is de kerk open (koffie en thee staan klaar) en om 16.40 geeft Henk Trommel een korte uitleg over muzikale aspecten van de cantate.
Vrije toegang, na afloop is er collecte bij de deur.

Wär Gott nicht mit uns diese Zeit is de laatste kerkelijke cantate die Bach gemaakt heeft (1735). In het openingskoor is te horen hoe hij in die tijd bezig was met ingewikkelde compositorische hoogstandjes. De strekking van de cantate is dat we als mensen zonder Gods hulp geen schijn van kans hebben tegen onze belagers.


Eens zal de dag komen dat volken zullen samenstromen en zeggen: ?Laten we optrekken naar de berg van de Heer. Hij zal ons de weg wijzen, en wij zullen zijn paden bewandelen.? Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen.

Mi 4:1-3

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >