Op zondag 10 februari wordt om 17.00 uur een muzikale vesper in de Kruiskerk gehouden, Van der Veerelaan 30a.
In deze een uur durende vesper wordt o.a. cantate Meine Seel  erhebt den Herren (BWV 10) van Johann Sebastian Bach uitgevoerd.
Het vocaal ensemble Linguae atque cordis zingt de koordelen van de cantate.
Vocale solisten en een barokorkest verlenen hun medewerking en Bert ’t Hart heeft de muzikale leiding.
Bert Kozijn, rector van het Hermann Wesselink College, is liturg  en houdt een korte overweging.
Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom, koffie en thee staan klaar. Om 16.40 uur wordt er kort, aan wie daarin geïnteresseerd is, iets verteld over deze cantate.
Vrije toegang, na afloop is er collecte bij de deur.

Meine Seel erhebt den Herren is voor het eerst in juni 1724 uitgevoerd. De cantate is gebaseerd op een lied van Luther, een hertaling van het Magnificat. De cantate werd gecomponeerd voor een van de vele Maria-feestdagen in de Katholieke en Lutherse kerk (Maria Visitatie). Herdacht wordt dat de zwangere Maria haar nicht Elisabeth bezoekt en dan een lied zingt waarin ze God looft omdat die haar, de eerdere vertrapte en vernederde, gezien heeft en weer kracht en moed gegeven heeft. Het Magnificat staat in deze vesper centraal.


Dit zegt de Heer: Wees niet bang, mijn dienaar, die ik heb uitgekozen. Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over jou.

Js 44:1-5

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >