Kinderen van 4 – 12 jaar tekenen voor CoBrA Museum

Ben je tussen de 4 en 12 jaar en houd je van tekenen? Dan kun je meedoen aan een echte kunstwedstrijd van het Cobra Museum voor Moderne Kunst en de website Kerst020.nl. Het thema is ‘Krachtig Kind’: waar ben jij echt goed in, waarin ben jij krachtig? De drie beste tekeningen worden door een jury geselecteerd en zijn tijdens de Kerstvakantie in het museum te zien.

Op zaterdag 15 december kunnen kinderen in het Cobra Museum in Amstelveen komen tekenen of schilderen. Maar je kunt ook thuis of op school een tekening maken op A4-formaat. De kunstwedstrijd is een samenwerking van het Cobra Museum en Kerst020.nl, een website met alle vieringen rond Kerst, opgezet door de Protestantse en Lutherse kerken van Amsterdam en Amstelveen.

Het thema van de Kerstcampagne Kerst020 dit jaar is: Krachtig Kind. Het ontstond door een gesprek over de tegengestelde associaties bij Kerst, zoals gezelligheid versus eenzaamheid. Ook het Kerstkind is zowel kwetsbaar als (zoals later zal blijken) krachtig. In dezelfde tijd loopt in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen ‘Een Ontembare Kracht’, een grootschalige kunsttentoonstelling die de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen toont en bevraagt. Zowel in kunst van CoBrA als die van nu. Door de thema’s te combineren in een kunstwedstrijd rond Kerst zijn de kinderen zelf de inspiratiebron.

Alle vóór 17 december ontvangen tekeningen doen mee. In de jury zitten kunstenaar Kristel van der Horst, Anne van Emmerik (Cobra Museum), Stadsdominee van Amstelveen Werner Pieterse en Jenneke Welmers (directeur Kerkelijk Bureau Protestantse Kerk Amsterdam). Uit alle inzendingen worden drie winnende tekeningen gekozen die worden ingelijst. Ze hangen in de kerstvakantie in het Cobra Museum voor Moderne kunst van 22 december 2018 t/m zondag 7 januari 2019.

Inleveren kan bij Protestantse Kerk Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 1A, 1018 DR Amsterdam; Protestantse Kerk Amstelveen–Buitenveldert, Burg. Haspelslaan 129, 1181 NC Amstelveen of het Cobra Museum, Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.

Onder vermelding van naam, leeftijd, e-mail / telefoonnummer en woonadres.

Vermeld erbij: Kerst020-kunstwedstrijd. Kijk voor meer informatie op cobra-museum.nl of Kerst020.nl.


Paulus zei: Herinner de woorden van de Heer Jezus, die gezegd heeft: ?Geven maakt gelukkiger dan ontvangen.?

Hnd 20:17-38

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >