Kerkmusicus Marcel den Dulk heeft de koralen van de Matthäus Passion in het Nederlands hertaald en overgezet op gemeente-zang. Samen met een kant-en-klare liturgie voor een korte passie vesper biedt Den Dulk dit materiaal gratis aan.
De Matthäus Passion van Bach is heel populair: de concerten trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Oorspronkelijk was het Bachs bedoeling om het lijdensverhaal binnen de kerk een liturgische plaats te geven in de viering en de gemeente zingende deelgenoot van het verhaal te maken.

Om die reden heeft kerkmusicus Marcel den Dulk de koralen in het Nederlands hertaald en overgezet op gemeentezang-toonhoogte. Zo kan de hele gemeente meedoen en het lijdensverhaal intens meebeleven. Deze nieuwe Nederlandse tekst is inmiddels op een aantal plaatsen zingend uitgeprobeerd en enthousiast ontvangen.

Naast de liturgie is er ook een compleet pakket met MP3-muziekbestanden beschikbaar. Deze bestanden bevatten de orgelbegeleidingen bij de samenzang, bladmuziek en MP3-bestanden om de vierstemmige koorpartijen zelfstandig in te studeren. Dat laatste is wellicht behulpzaam voor de cantorij of het projectkoor van de gemeente.

Vraag gratis de bestanden aan via info@protestantsekerk.nl.

bron: protestantsekerk.nl


Jezus vroeg aan de blinde: ?Wat wilt u dat ik voor u doe?? Hij antwoordde: ?Rabboeni, zorg dat ik weer kan zien.? Jezus zei tegen hem: ?Ga heen, uw geloof heeft u gered.? En meteen kon hij weer zien en hij volgde hem op zijn weg.

Mc 10:46-52

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >