Op zondag 16 juni wordt de serie koffieconcerten afgesloten die dit seizoen in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, gegeven is. Lucia Swarts, eerste celliste van de Nederlandse Bachvereniging en hoofddocent cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag  geeft dit slotconcert. Zij heeft het seizoen in september 2018 ook geopend, toen met organist Jos van der Kooij.
Aanvang van het concert is om 12.00 uur. De kerk is open vanaf 11.30 uur. Het concert duurt een uur.
Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er na afloop een deurcollecte om de voortgang van deze (gratis toegankelijke) maandelijkse koffieconcerten te kunnen bekostigen.

Voor dit afsluitend concert heeft Lucia Swarts een heel andere muziekkeus gemaakt. De combinatie cello – fagot wordt niet vaak gehoord, terwijl toch ook hiervoor prachtige stukken verschenen zijn. Lucia Swarts heeft fagottist Gerard Wiegers  uitgenodigd om uit dit repertoire een spannende selectie te laten horen. Ze vormen al bijna 40 jaar een duo. Haar keus omvat composities uit vier eeuwen West-Europese muziek, van Renaissance en barok tot de 20e eeuw. Er komen duetten en canons van Domenico Gabrielli, Bodin de Boismortier, J.S. Bach en Hindemith in voor, en een sonate van Mozart. Solo zal Lucia delen uit de Eerste cellosuite van Bach spelen en een twintigste-eeuwse compositie van Gubaidulina laten horen.


Jezus zei tot zijn leerlingen: Geloof in het licht, dan bent u kinderen van het licht.

Joh 12:35-36

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >