zondag 28 oktober – Kruiskerk

Koffieconcert in de Kruiskerk, in de serie Bach Solo. Uitgevoerd worden de Eerste suite voor cello solo (BWV 1007) en de koraalpartita Sei gegrüsset, Jesu gütig (BWV 768).

Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur.
De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

In de serie Bach Solo voeren altijd twee solisten solowerken uit van Johann Sebastiaan Bach, die voor hun instrument geschreven zijn. Dit jaar bevat de serie drie concerten waarvoor telkens een bekend cellist en een organist zijn uitgenodigd.
Op zondag 28 oktober speelt de Duitse cellist Christian Hacker, cellist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Bachs beroemde Eerste Cellosuite in G-groot. Het is een heel toegankelijke suite, vol ‘schoonheid en troost’.
De andere solist is de organist Peter Ouwerkerk. Ook de koraalpartita, 11 variaties op een luthers kerklied, is prachtige muziek vol contrasten en spanningsbogen.


Eens zal de dag komen dat volken zullen samenstromen en zeggen: ?Laten we optrekken naar de berg van de Heer. Hij zal ons de weg wijzen, en wij zullen zijn paden bewandelen.? Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen.

Mi 4:1-3

Wilt u met ons kennismaken?
U bent van harte welkom.