zondag 28 oktober – Kruiskerk

Koffieconcert in de Kruiskerk, in de serie Bach Solo. Uitgevoerd worden de Eerste suite voor cello solo (BWV 1007) en de koraalpartita Sei gegrüsset, Jesu gütig (BWV 768).

Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur.
De entree is vrij, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

In de serie Bach Solo voeren altijd twee solisten solowerken uit van Johann Sebastiaan Bach, die voor hun instrument geschreven zijn. Dit jaar bevat de serie drie concerten waarvoor telkens een bekend cellist en een organist zijn uitgenodigd.
Op zondag 28 oktober speelt de Duitse cellist Christian Hacker, cellist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Bachs beroemde Eerste Cellosuite in G-groot. Het is een heel toegankelijke suite, vol ‘schoonheid en troost’.
De andere solist is de organist Peter Ouwerkerk. Ook de koraalpartita, 11 variaties op een luthers kerklied, is prachtige muziek vol contrasten en spanningsbogen.


Dit zegt de Heer: Wees niet bang, mijn dienaar, die ik heb uitgekozen. Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over jou.

Js 44:1-5

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >