Als het geloof in traditionele religies in Nederland afneemt, wat blijft er dan over aan religieuze waarden? En welke vormen van zingeving zijn er in de plaats gekomen? Joep de Hart, auteur van het pas verschenen SCP rapport ´Christenen in Nederland´, zal hierover spreken tijdens de Kerk en Wereld lezing in Amsterdam.

Op maandag 14 januari 2019 wordt een speciale editie van de jaarlijkse Kerk en Wereld lezing gehouden in De Balie te Amsterdam. Joep de Hart, bijzonder hoogleraar ´Kerk en Wereld´ aan de PThU én auteur van het pas verschenen SCP-rapport ‘Christenen in Nederland‘, zal spreken over het thema  ´Religiositeit in Nederland´.

Religieuze waarden

Geloof in traditionele religies in Nederland neemt af. Wat blijft er dan nog over aan religieuze waarden? En welke vormen van zingeving zijn er in de plaats gekomen? Het Sociaal Cultureel Planbureau rapporteerde dat over de gehele linie minder dan de helft van Nederland nog religieus is. In de Kerk en Wereld lezing bespreekt Joep de Hart hoe dit zo gekomen is en wat dit betekent voor de samenleving. Hoe houdt de samenleving zichzelf ethisch bij de les in een tijd van secularisatie? En hoe kunnen religieuze waarden ons helpen in gepolariseerde discussies rond traditie en migratie? Stefan Paas, theoloog des vaderlands, en Ibtissam Abaaziz van stichting Meld Islamofobie zullen in het panel zitting nemen en reageren op de lezing van Joep de Hart. De muziek wordt verzorgd door Orchestre Partout, en de column wordt voorgelezen door Gerko Templeman.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van De Balie

Kosten: 13 euro per persoon.
Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam.
Datum: 14 januari 2019, aanvang 20.00 uur

Bron: Protestantse Kerk Nederland


Jezus zei tot zijn leerlingen: Geloof in het licht, dan bent u kinderen van het licht.

Joh 12:35-36

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >