Op zaterdag 23 maart vindt om 15.00 uur een jubileumconcert plaats in de Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560, Amsterdam-Buitenveldert. Daarmee wordt gevierd dat vocaal ensemble ‘Linguae atque Cordis’ vijfentwintig jaar bestaat.
Het koor heeft, onder de bezielende leiding van kerkmusicus Bert ’t Hart, al die jaren meegewerkt aan de cantatediensten die met regelmaat in de Pelgrimskerk gehouden worden.
Samen met solisten en instrumentalisten brengt ‘Linguae atque Cordis’ op 23 maart de Petite Messe Solennelle van Gioachino Antonio Rossini (1792- 1868) ten gehore. Na afloop van het concert, rond 16.30 uur, wordt de dirigent en het koor een feestelijke receptie aangeboden.

Iedereen is van harte welkom. Toegang: € 10,-.

Petite Messe solennelle schreef Rossini in 1863 voor klein vierstemmig koor van 12 leden, inclusief de vier solisten, twee piano’s en een harmonium. Het was een opdracht van de graaf Michel-Frédéric Pillet-Will, bestemd om uitgevoerd te worden in de privé kapel bij zijn Parijse woning. Die opdracht gaf de componist de mogelijkheid om vrouwenstemmen te gebruiken. Dat was in die tijd in de kerk niet toegestaan.

Op zaterdag 23 maart voert vocaal ensemble ‘Linguae atque Cordis’ een versie uit waarbij een strijkkwartet het voorgeschreven harmonium vervangt. Een andere bijzonderheid is dat countertenor David Cohen de alt solo’s vertolkt.

Solisten en instrumentalisten: Ireen van Bijnen sopraan, David Cohen alt, Gabe Clarke tenor, Wiebe Gotink bas, Ruña ’t Hart eerste viool, Lucia Boeken viool, Maria ’t Hart altviool, Marieke Bakker cello, Rocus van den Heuvel piano

De algehele muzikale leiding is in handen van Bert ’t Hart.


Door zijn geloof ging Abraham, toen God hem riep, op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen.

Heb 11:8-16

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >