Op 8, 9 en 10 februari is het voor de elfde keer Theaterweekend! Jongeren uit verschillende kerken in Amstelveen en omgeving worden voor de leeuwen geworpen en maken in één weekend een musical waarin het verhaal van Daniël verteld wordt.
Iedereen is van harte welkom om op zondag 10 februari, 10.00 uur te komen kijken naar de uitvoering in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1.

De cast en crew van het Theaterweekend 2019:
Anne, Johannes, Nienke, Anko, Jonas, Raphaël, Birte, Kirsten, Roza, Celine, Lianne, Sacha, Eline, Lizelotte, Sijtske, Emyliene, Lotte, Tako, Helena, Mirjam, Tess, Jan, Mirthe, Tijmen, met medewerking van ds. Werner Pieterse

Medewerking:
Nienke van der Heiden – musical, Werner Pieterse – musical, Leo Kramer – muziek, Remon Vonk – ouderling, Geraldineke Licht – diaken

Met dank aan alle mensen die ontzettend hard hebben gewerkt om dit weekend mogelijk te maken. Zonder jullie was het niet gelukt!!

Daniël is geboren in Israël, maar werd als kleine jongen door de koning meegenomen naar Babylonië. Als hij ouder is geworden, gaat hij aan het werk als adviseur in het paleis van de koning.
Daniël is een belangrijk adviseur en kan, met behulp van God, de koning meer vertellen dan alle andere adviseurs. Zij zijn jaloers en zien Daniël liever vandaag dan morgen verdwijnen.


Daniël in de leeuwenkuil

Peter Paul Rubens 1577 – 1640
olieverf op doek (224 × 330 cm) — 1615
Museum National Gallery of Art, Washington

Daniël was door de Babyloniërs in de leeuwenkuil gegooid omdat hij maar doorging met bidden tot zijn eigen god, hetgeen verboden was door koning Darius. Toen de koning na een dag kwam kijken, zat Daniël levend te midden van de leeuwen. Hij dankt hier God dat hij nog in leven is. De koning liet hem toen meteen uit de kuil halen.

Bron: statenvertaling.net

Dit zegt de Heer: Wees niet bang, mijn dienaar, die ik heb uitgekozen. Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over jou.

Js 44:1-5

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >