Op 8, 9 en 10 februari is het voor de elfde keer Theaterweekend! Jongeren uit verschillende kerken in Amstelveen en omgeving worden voor de leeuwen geworpen en maken in één weekend een musical waarin het verhaal van Daniël verteld wordt.
Iedereen is van harte welkom om op zondag 10 februari, 10.00 uur te komen kijken naar de uitvoering in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1.

De cast en crew van het Theaterweekend 2019:
Anne, Johannes, Nienke, Anko, Jonas, Raphaël, Birte, Kirsten, Roza, Celine, Lianne, Sacha, Eline, Lizelotte, Sijtske, Emyliene, Lotte, Tako, Helena, Mirjam, Tess, Jan, Mirthe, Tijmen, met medewerking van ds. Werner Pieterse

Medewerking:
Nienke van der Heiden – musical, Werner Pieterse – musical, Leo Kramer – muziek, Remon Vonk – ouderling, Geraldineke Licht – diaken

Met dank aan alle mensen die ontzettend hard hebben gewerkt om dit weekend mogelijk te maken. Zonder jullie was het niet gelukt!!

Daniël is geboren in Israël, maar werd als kleine jongen door de koning meegenomen naar Babylonië. Als hij ouder is geworden, gaat hij aan het werk als adviseur in het paleis van de koning.
Daniël is een belangrijk adviseur en kan, met behulp van God, de koning meer vertellen dan alle andere adviseurs. Zij zijn jaloers en zien Daniël liever vandaag dan morgen verdwijnen.


Daniël in de leeuwenkuil

Peter Paul Rubens 1577 – 1640
olieverf op doek (224 × 330 cm) — 1615
Museum National Gallery of Art, Washington

Daniël was door de Babyloniërs in de leeuwenkuil gegooid omdat hij maar doorging met bidden tot zijn eigen god, hetgeen verboden was door koning Darius. Toen de koning na een dag kwam kijken, zat Daniël levend te midden van de leeuwen. Hij dankt hier God dat hij nog in leven is. De koning liet hem toen meteen uit de kuil halen.

Bron: statenvertaling.net

Jezus vroeg aan de blinde: ?Wat wilt u dat ik voor u doe?? Hij antwoordde: ?Rabboeni, zorg dat ik weer kan zien.? Jezus zei tegen hem: ?Ga heen, uw geloof heeft u gered.? En meteen kon hij weer zien en hij volgde hem op zijn weg.

Mc 10:46-52

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >