Ter gelegenheid van de heringebruikname van het Duyschot-orgel organiseert cantor-organist van de Westerkerk Evan Bogerd een online concert. Dit online concert zal plaatsvinden op zaterdag 18 april om 20.00 uur. Op het programma staan onder meer bijzondere werken van Karg-Elert, Bach, Guilmant, Reger, Zwart, een improvisatie van Bogerd zelf, en als uitsmijter het in Amsterdam wereldberoemde ‘Aan de Amsterdamse grachten’.

Het Duyschot-orgel van de Westerkerk te Amsterdam, gebouwd in 1686, heeft de afgelopen maanden een intensieve grootonderhoudsbeurt ondergaan. Al voor de aanvang van de restauratie van de Westerkerk, begin 2019, zijn bijna alle 3.800 orgelpijpen uit het orgel gehaald. Deze orgelpijpen zijn schoongemaakt en zo nodig gerepareerd. Daarnaast is het orgel technisch minutieus gecontroleerd zodat het eeuwenoude instrument weer vele jaren vooruit kan.

Nu, ruim een jaar later, is het orgel weer in topstaat. Door de coronacrisis is het echter onmogelijk om het geplande ingebruiknameconcert doorgang te laten vinden. Evan Bogerd, de kersverse cantor-organist van de Westerkerk, zal daarom een pre-ingebruikname concert live streamen via het YouTube kanaal van de Westerkerk. Deze live stream is vrij toegankelijk. Wel worden kijkers en luisteraars gevraagd om een donatie voor de onkosten van dit concert via de donatieknop in de YouTube beschrijving. Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor de link naar het online concert op 18 april.


Jezus zegt: Heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen, alleen dan zijn jullie werkelijk kinderen van je Vader in de hemel. Wees dus volmaakt, zoals jullie hemelse Vader volmaakt is.

Mt 5:44-48

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >