OPMAAT NAAR ZONDAG – 10 februari

Ds. Harmen de Vries

Heiligheid en heerlijkheid zijn kenmerkende eigenschappen van Israëls God die in de doorsnee prediking gemakkelijk geseponeerd worden. Wij horen immers liever over Gods liefde en barmhartigheid.

Dat deze laatste, ons aangename, kwaliteiten echter niet uit de lucht komen vallen, maar diepgang krijgen juist tegen de achtergrond van de eerste, wordt ons duidelijk gemaakt op tal van plekken in de Heilige Schrift. De lezingen die zondag in de Pelgrimskerk gelezen worden zijn indrukwekkende voorbeelden daarvan: de genadige aanstelling van de profeet Jesaja door de driemaal heilige God die hem in glorie verschijnt, en de liefdevolle roeping van de schrijver van het laatste bijbelboek door de majestueuze verrezen Christus.

De eigenzinnige kerkmuzikale bijdragen van de Nederlandse componist Maurice Pirenne die de cantorij ten gehore zal brengen, passen bijzonder mooi bij de thematiek van deze zondag. Welkom!

Ds. Harmen de Vries preekt in de Pelgrimskerk, zondag 10 februari, 10.30 uur


Lees de preek van ds. De Vries >


Eric de Saussure
Bible illustrée Images (Lucas 5,1-11)
Les presses de Taizé-Seuil 1968

Eric de Saussure ( frater Eric , geboren op 23 december 1925 in Genève , † 17 oktober 2007 in Taizé ) was een Franse kunstenaar en lid van de Communauté de Taizé . Naast zijn aquarellen, olieverfschilderijen en beeldhouwwerken, staat hij bekend om tal van door hem ontworpen glas-in-lood ramen , u. a. in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de VS. Hij is ook de auteur van kinderboeken.


banner: Rafaël (1483 – 1520), De wonderbaarlijke visvangst


Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.

Spr 4:23

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >