Heilige onrust. ‘Thuiskomen’ in een wereld van Einstein en Darwin.

Op dinsdag 16 oktober, 20.00 uur, spreekt Prof. Frits de Lange over Heilige onrust. ‘Thuiskomen’ in een wereld van Einstein en Darwin in de Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560, Amsterdam-Buitenveldert naar aanleiding van zijn bekende boek ‘Heilige onrust’ uit 2017. Hij gaat op zoek naar de kern van de joods-christelijke traditie en actualiseert deze door zich te identificeren met hedendaagse pelgrims versie 2.0.

Frits de Lange is een boeiend denker en spreker. Het belooft een rijke avond te worden met verrassende inzichten over eenvoud, onrust, jezelf tegenkomen en thuiskomen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is vrij.

Veel vrijzinnigen, kerkverlaters en seculiere zoekers leven in het besef van iets groters en sterkers dan zijzelf, maar kunnen dat moeilijk onder woorden brengen. Voor hen schreef Frits de Lange ‘Heilige onrust’. In dit boek gaat hij op zoek naar de kern van de joods-christelijke traditie en actualiseert deze door zich te identificeren met hedendaagse pelgrims. Voor hen is niet langer het hiernamaals of Santiago de Compostella de bestemming, maar de spirituele en fysieke ervaring van de reis zelf. De pelgrim versie 2.0 ervaart volgens De Lange het leven in zijn naakte essentie, door te erkennen ‘dat er iets is dat ervoor zorgt dat we de ene voet voor de andere blijven zetten.’


Eens zal de dag komen dat volken zullen samenstromen en zeggen: ?Laten we optrekken naar de berg van de Heer. Hij zal ons de weg wijzen, en wij zullen zijn paden bewandelen.? Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen.

Mi 4:1-3

Wilt u met ons kennismaken?
U bent van harte welkom.