Gelijktijdig met de expositie Werk, bid & bewonder in het Dordts Museum, is in Het Hof van Nederland de tentoonstelling Te Kunst en Te Keur – 400 jaar Statenbijbels te zien. Op het plein voor Het Hof van Nederland zal een robotarm de complete Statenbijbel overschrijven.

Statenbijbels van familiedrukkerij Keur staan te boek als ‘Keurbijbels’. Een echte Keurbijbel herken je niet alleen aan de hoge kwaliteit, maar ook aan de unieke samenstelling ervan. Kopers van een Keurbijbel selecteerden zelf welke extra kaarten of prenten ze bij de Bijbel wilden inbinden. Zo bezien waren het misschien wel de eerste bijbels-on-demand.

De expositie is te zien vanaf 10 november 2018 t/m 29 mei 2019 en het Nederlands Bijbelgenootschap is één van de partners.

Kijk op: www.hethofvannederland.nl voor meer informatie

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap


Paulus schreef: Geprezen zij God die ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven.

2 Kor 1:3-7

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >