Zondag 28 juni wordt om 17.00 uur een Evensong in de Kruiskerk gehouden. U kunt deze Evensong nog niet ‘fysiek’ bijwonen, omdat pas in juli meer mensen mogen worden toegelaten. Van de Evensong wordt echter ‘live’ een videoregistratie uitgezonden.

Leden van het Vocaal Theologen Ensemble verlenen medewerking en zullen enkele mooie voorbeelden van Anglicaanse liturgische muziek laten horen.
De muzikale leiding heeft dr. Hanna Rijken, expert op het terrein van Anglicaanse kerkmuziek.
Bekijk de uitzending op kruiskerkamstelveen.nl.

Het is in de Kruiskerk al jaren een goede gewoonte om het seizoen van de muzikale vespers af te sluiten met een Evensong volgens de Anglicaanse rite. In de Anglicaanse kerk staan eind juni de apostelen Petrus en Paulus in de schijnwerpers. Dat doen we ook in deze Evensong. Hanna Rijken heeft weer een prachtig anthem uitgezocht, het koor zingt Anglicaanse chants, een Magnificat en een Nunc dimittis, Sebastiaan ’t Hart laat geheel in stijl een Voluntary horen en er klinken enkele hymnen met karakteristieke Engelse melodieën.
Ds. Geertien Morsink houdt een korte overweging.

U bent van harte welkom in deze Kruiskerk-evensong in uw eigen huis. Vanaf 16.45 uur komt u rechtstreeks in de kerk als u de knop op de website kruiskerkamstelveen.nl aanklikt. Om 17.00 uur begint de Evensong, die ongeveer 45 minuten duurt.


Paulus schreef: Geprezen zij God die ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven.

2 Kor 1:3-7

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >