Op zondagmiddag 3 maart om 12.00 uur geeft  het duo Organsax bestaande uit Cees Verschoor orgel en Hans Boetje, alt en sopraansaxofoon een koffieconcert. De combinatie van orgel en saxofoon biedt ongekende mogelijkheden. De saxofoon kan als het ware versmelten met de klank van het orgel, maar ook als een stem met kleur, dynamiek en vibrato fraai tegenspel bieden. Zij laten dit horen met werken van Greaves, Byrd, Bozza, Bach, Marcello, Guilmant, Piazolla.

De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

Het repertoire van deze zondag is een selectie van de mooiste stukken. Bovendien maken we een reis door de tijd, met muziek, die ver voor de uitvinding van de saxofoon (1841) gecomponeerd is zoals het hoboconcert van Marcello tot de Aria van Bozza, die speciaal voor het instrument geschreven is. Het Cantilène Pastorale is een orgelcompositie, bewerkt voor deze combinatie, waarbij de saxofoon een vraag en antwoordspel met het orgel heeft.


Door zijn geloof ging Abraham, toen God hem riep, op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen.

Heb 11:8-16

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >