Op zondagmiddag 3 maart om 12.00 uur geeft  het duo Organsax bestaande uit Cees Verschoor orgel en Hans Boetje, alt en sopraansaxofoon een koffieconcert. De combinatie van orgel en saxofoon biedt ongekende mogelijkheden. De saxofoon kan als het ware versmelten met de klank van het orgel, maar ook als een stem met kleur, dynamiek en vibrato fraai tegenspel bieden. Zij laten dit horen met werken van Greaves, Byrd, Bozza, Bach, Marcello, Guilmant, Piazolla.

De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

Het repertoire van deze zondag is een selectie van de mooiste stukken. Bovendien maken we een reis door de tijd, met muziek, die ver voor de uitvinding van de saxofoon (1841) gecomponeerd is zoals het hoboconcert van Marcello tot de Aria van Bozza, die speciaal voor het instrument geschreven is. Het Cantilène Pastorale is een orgelcompositie, bewerkt voor deze combinatie, waarbij de saxofoon een vraag en antwoordspel met het orgel heeft.


Jezus zegt: Iedereen die alles heeft achtergelaten omwille van mij en het evangelie, zal in deze tijd het honderdvoudige ontvangen, gepaard met vervolging, en in de tijd die komt het eeuwige leven.

Mc 10:17-30

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >