MET HET OOG OP ZONDAG


Ondernemer Duncan Stutterheim vraagt zich in de Preek van de Leek af van wie Amsterdam eigenlijk is. De stad is een plek van onbegrensde mogelijkheden én van verwarring, net als het Bijbelse Babel. Want: verstaan we elkaar nog wel?
Daarover gaat het a.s. zondag 17 november in de Amsterdamse Singelkerk.

Duncan Stutterheim heeft veel aan Amsterdam te danken en verbindt zich graag aan de stad. Maar de eigenaar van het Westergasterrein en A’DAM toren maakt zich ook zorgen. In zijn preek gaat hij zondag in op het ‘geboorteverhaal’ van de eerste stad, zoals opgetekend in Genesis 11. Daarin wordt verteld hoe nomaden zich definitief vestigen en een stad bouwden. Dat wordt Babel met haar trotse toren én haar spraakverwarring. De ondernemer die zelf een hoge toren aan de IJ-oever bouwde, past dit verhaal toe op onze tijd en onze stad.

Voor de Preek van de Leek worden bij voorkeur Amsterdammers gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

Stadsdominee Tim Vreugdenhil begeleidt Duncan op weg naar zijn preek.

De volgende leken zullen de komende zondagen preken:

  • 24 november: topkok Joris Bijdendijk
  • 1 december: minister Sigrid Kaag

Waar: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam
Tijd: 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop; kerk open om 16.30 uur
Toegang gratis (collecte voor een goed doel)


Paulus zei: Herinner de woorden van de Heer Jezus, die gezegd heeft: ?Geven maakt gelukkiger dan ontvangen.?

Hnd 20:17-38

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >