OPMAAT NAAR ZONDAG – 17 maart

Ds. Werner Pieterse

In de Paaskerk lezen we in de veertigdagentijd uit de boeken van de kleine profeten. Micha, Hosea, Habakuk, Jona en Amos.
Wie ze leest begrijpt al snel dat ‘klein’ alleen betrekking heeft op de omvang van de boeken, want de inhoud is groots te noemen.
Heftige oordeel teksten worden afgewisseld met liefdevolle visioenen en vergezichten.
Sommige van deze teksten behoren tot de oudste van het Oude Testament. Zo ook Hosea.
Geleerden dateren hem rond de 8ste eeuw voor Christus. Het is een tijd van crisis in het Noorderrijk dat wordt bedreigd en uiteindelijk veroverd door Assur (Assyrië), de grootmacht van die dagen.
Tegen de donkerte in zingt Hosea een prachtig lied over Gods trouw en liefde en herinnert hij het volk aan de Uittocht uit Egypte.

We lezen profetenteksten tot aan de poort van Jeruzalem waar Jezus op palmzondag als profeet wordt binnengehaald, met teksten uit Zacharia, ook een kleine profeet.
(Hosea 11)

Ds. Werner Pieterse preekt komende zondag in de Paaskerk. Aanvang 10.00 uur.


Marlene Dumas – The Prophet – Olieverf op doek, 2004


Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest.

Rom 15:7-13

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >