Far away, zithers play is de titel van het programma van het William Byrd Vocaal Ensemble dat in de Kruiskerk Amstelveen te gast zal zijn op zaterdagavond 17 november.

Onder leiding van dirigent Nico van der Meel wordt een kleurrijk Romantisch programma gebracht, dat geënt is op volksmuziek uit alle delen van Europa. Pianist is de Fransman Jean-Baptiste Milon.

Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur.

Entree: € 15. Kaartjes zijn via de website van de Kruiskerk te koop of voor aanvang van het concert bij de ingang (graag gepast, er is geen pin-mogelijkheid).

In de 19e en het begin van de 20e eeuw is er onder componisten een grote interesse in de volkscultuur van verre landen, in verhalen en sprookjes waarin mysterieuze werelden worden opgeroepen, in het exotische en buitenissige. U hoort in dit concert een aantal klinkende voorbeelden. Zo raakt Brahms tijdens een reis in Hongarije geïnspireerd tot zijn ‘Vier Zigeunerlieder’, terwijl Bartók zijn ‘Four Slovak Songs’ na een trip naar Tsjechoslowakije componeert. De Engelse Edward Elgar raakt tijdens een vakantie in Beieren gecharmeerd van volksliedjes en componeert ‘From the Bavarian Highlands’. In Wasserfee van Rheinberger komt de sprookjeswereld tot klinken. Ook de Nederlander Henk Badings raakt onder de indruk van muziek van de Bretonse bard Théodore Botrel. Het belooft zaterdagavond een uiterst boeiende avond te worden met zeer expressieve muziek.


Door zijn geloof ging Abraham, toen God hem riep, op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen.

Heb 11:8-16

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >