Op zondag 23 juni wordt om 17.00 uur een Choral Evensong in de Kruiskerk gehouden.
Het Vocaal Theologen Ensemble verleent medewerking en laat enkele prachtige voorbeelden van Anglicaanse liturgische muziek uit de negentiende en twintigste eeuw horen.
De muzikale leiding heeft dr. Hanna Rijken, expert op het terrein van Anglicaanse kerkmuziek.
Sebastiaan ’t Hart begeleidt op het Flentrop-orgel en ds. Sytze de Vries is liturg.

De kerk is open vanaf 16.30 uur. Er is deze keer geen toelichting vooraf op de muziek

Het is in de Kruiskerk een goede gewoonte geworden om een seizoen met maandelijkse muzikale vespers af te sluiten met een Choral Evensong, een vesper die plaats vindt volgens de Anglicaanse rite. Hanna Rijken heeft ook nu weer een prachtig anthem uitgezocht, het koor zingt chants, een Magnificat en een Nunc dimittis, Sebastiaan ’t Hart laat geheel in stijl een Voluntary horen, ds. Sytze de Vries doet de gezongen prayers die bij deze dag horen en met alle aanwezigen zingen we enkele hymnen met karakteristieke Anglicaans melodieën.


Dit zegt de Heer: Wees niet bang, mijn dienaar, die ik heb uitgekozen. Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over jou.

Js 44:1-5

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >