Op zondag 24 maart verzorgt het Chimaera-trio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Ireen Kok (cello) en Laurens de Man (piano) een koffieconcert in de Kruiskerk.
Aanvang 12.00 uur, kerk open vanaf 11.30 uur.
Iedereen is welkom. Het concert duurt een uur. Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er na afloop een collecte waaruit de onkosten bestreden worden.

Het Chimaera-trio brengt een Duits-romantisch programma met gedeeltelijk eigen bewerkingen. Ze spelen het Gassenhauertrio (opus 11) van Beethoven, waarvan het derde deel bestaat uit variaties over een toen bekend straatdeuntje dat in alle Gassen (steegjes) van Wenen gefloten werd. Van Schumanns Studien in kanonischer Form maakte Laurens de Man een bewerking voor klarinet, cello en piano. Het oorspronkelijke werk is gecomponeerd voor een Pedalflügel, een vleugel die evenals een orgel een met de voeten te bespelen pedaal bezit. Chimaera speelt tot slot een bewerking – ook weer van Laurens de Man – van het poco allegretto, het derde deel van Brahms’ Derde Symfonie: een prachtige lyrische melodie die Brahms uitwerkt tot een melancholiek deel.


Dit zegt de Heer: Wees niet bang, mijn dienaar, die ik heb uitgekozen. Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over jou.

Js 44:1-5

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >