Op zondag 7 april wordt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, het laatste koffieconcert van dit seizoen in de serie Bach Solo gegeven.
Aanvang 12.00 uur, kerk open vanaf 11.30 uur. Iedereen is welkom.  Het concert duurt een uur.
Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er na afloop een collecte waaruit de onkosten bestreden worden.

Dit seizoen zijn er in de serie Bach Solo drie van Bachs cellosuites te horen. Aanstaande zondag speelt David Faber, cellist in het Dudokstrijkkwartet, de Tweede Suite in d-klein voor cello solo (BWV 1008). De suite bestaat uit een prelude die gevolgd wordt door vijf heel verschillende, maar altijd temperamentvolle en spannende dansen, nu eens gracieus of virtuoos, dan weer zoekend of met grandeur. De tweede solist in dit koffieconcert is organist en pianist Laurens de Man. Hij speelt een van Bachs briljante orgelwerken, de Prelude en Fuga in D-groot (BWV 532) met virtuoze pedaalfiguraties en gewaagde harmonische sequensen, snelle arpeggio’s: kortom orgelspel van hoog niveau. Daarnaast speelt hij op de piano de gracieuze dansen van de tweede Franse suite (c-klein, BWV 813). Samen spelen David en Laurens twee delen uit de Eerste Sonate voor cello en piano van Johannes Brahms.


Dit zegt de Heer: Wees niet bang, mijn dienaar, die ik heb uitgekozen. Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over jou.

Js 44:1-5

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >