Op zondag 26 januari is er ’s middags om 17.00 uur een muzikale vespers in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Een barokorkest, vocale solisten en de Vesperscantorij voeren de psalmcantate My song shall be alway (HWV 252) van Georg Friedrich Händel uit. Dirigent is Henk Trommel.
De kerk is open vanaf 16.30 uur en voor geïnteresseerden houdt de dirigent om 16.45 uur een korte toelichting over muzikale bijzonderheden.

My song shall be alway is Händels weergave van Psalm 89, een loflied op de grootheid van de Schepper van hemel en aarde. De compositie bevat prachtige muzikale parels: een duet tussen sopraan en koor, een terzet tussen bas, tenor en sopraan, een jubilend Alleluja.

HWV 252 is feestelijke muziek die in de Kruiskerk wordt uitgevoerd door de Vesperscantorij, door de Nieuw-Zeelandse sopraan Lauren Armishaw, de tenor Gerben Houba en de bas Matthijs Mesdag, en door een barokorkest met strijkers, hobo, fagot en basso continuo. De muzikale leiding heeft Henk Trommel, organist is Peter Ouwerkerk en een overweging over de psalm wordt gegeven door ds. Sieb Lanser.


Jezus zegt: Heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen, alleen dan zijn jullie werkelijk kinderen van je Vader in de hemel. Wees dus volmaakt, zoals jullie hemelse Vader volmaakt is.

Mt 5:44-48

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >