MET HET OOG OP ZONDAG


Wat is het belang van wetten en recht in een samenleving?

Burgemeester Femke Halsema preekt hierover a.s. zondag 10 november bij de start van een nieuw seizoen van de Preek van de Leek in de Amsterdamse Singelkerk.
Aan de hand van het Bijbelboek Exodus, waarin Mozes van God de Tien Geboden ontvangt, spreekt de GroenLinkse politica over recht en gerechtigheid. Zangeres Roosmarijn Luyten zal twee songs van Nick Cave ten gehore brengen. Er is pianospel van Maartje Meijer.

Vanwege de verwachte toeloop wordt aangeraden op tijd te komen, er is maar ene beperkt aantal zitplaatsen aanwezig.

Voor de Preek van de Leek worden bij voorkeur Amsterdammers gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De volgende leken zullen de komende zondagen preken:

  • 17 november: ondernemer Duncan Stutterheim
  • 24 november: topkok Joris Bijdendijk
  • 1 december: minister Sigrid Kaag

Waar: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam
Tijd: 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop; kerk open om 16.30 uur


God heeft Christus als hoofd aangesteld voor de kerk, die zijn lichaam is, de volheid van hem die alles in allen vervult.

Ef 1:15-23

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >