Onderstaande oproep verschijnt op 3 mei in Kruispuntje van de Kruiskerk, maar er zijn vast ook ouderen in de Paaskerk en de Pelgrimskerk die zich hierdoor aangesproken voelen.

Komende week vieren we dat het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd. Ik zou me kunnen voorstellen dat deze eerste dagen van mei herinneringen oproepen. En nu we niemand tegen het lijf lopen om er eens over te praten, wordt het misschien wel nog moeilijker.

Schrijven is altijd een goede remedie, daarom nodig ik u uit om mij een brief te schrijven. Een brief waarin u vertelt over wat u zich herinnert van de bevrijding. Waar woonde u, wat merkte u ervan, herinnert u zich nog wat u als eerste at, hoe reageerden uw ouders, enz. Wat u maar kwijt wilt.

Misschien wilt u de brief daadwerkelijk opsturen, misschien houdt u het liever voor uzelf. Dat mag. Als u de brief wilt versturen, dan graag naar mijn huisadres: Ebro 178, 1423 AZ Uithoorn of naar het kerkelijk bureau. Hopelijk kunt en durft u zelf de deur uit om de brief te posten, of heeft u iemand die dat voor u kan doen. Als u wilt kunt u natuurlijk ook een mail sturen.

Ik broed nog op een plan om enkele reacties – na toestemming van de briefschrijver – terug te laten komen in de dienst van 24 mei a.s., waarin ik voor hoop te gaan.

Stuurt u uw brief uiterlijk 10 mei op?

Met vriendelijke groet, Trudy Joosse-Ridder (06 83354924, ouderenpastor@pga-b.nl)


God zal ruimhartig vergeven. Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen ? spreekt de Heer.

Js 55:6-11

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >