Op zaterdag 9 maart wordt de Johannes Passion (BWV 245) van J.S. Bach uitgevoerd door het koor en orkest van Het Bach Ensemble Amsterdam, in de Kruiskerk Amstelveen. Gekozen is voor de tweede versie (1725) met prachtige, theatrale aria’s en heftige koren.
Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.45 uur.
De entree bedraagt € 22,50 (jongeren € 20,-). Tickets zijn verkrijgbaar online via de websites van het Bach Ensemble Amsterdam en contant (graag gepast) bij de ingang van de Kruiskerk.

Bachs Johannespassie is evenals de Matthäuspassie een grootse en ontroerende muzikale weergave van het stervensverhaal van Jezus Christus. In deze passie wordt het verhaal gezongen volgens het evangelie van Johannes, dat meer de nadruk legt dan Matteüs op Jezus’ goddelijke opdracht de mensheid te redden via zijn sterven. Bach kan als geen ander muziek maken van de emoties die bij dit lijdensverhaal horen.

Het Bach Ensemble Amsterdam is een koor en orkest van jonge en goede amateurmusici die op hoog niveau musiceren. Ze worden hierbij intensief gecoacht door professionals van de Nederlandse Bach Vereniging. Vocale solisten zijn sopraan Maria Valdmaa, alt Rosina Fabius, tenor David Lee en bas Michiel Meijer. Hij vertolkt ook de Christusrol. Evangelist is William Knight en dirigent Paulien Kostense.


Dit zegt de Heer: Wees niet bang, mijn dienaar, die ik heb uitgekozen. Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over jou.

Js 44:1-5

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >