Op zaterdag 9 maart wordt de Johannes Passion (BWV 245) van J.S. Bach uitgevoerd door het koor en orkest van Het Bach Ensemble Amsterdam, in de Kruiskerk Amstelveen. Gekozen is voor de tweede versie (1725) met prachtige, theatrale aria’s en heftige koren.
Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.45 uur.
De entree bedraagt € 22,50 (jongeren € 20,-). Tickets zijn verkrijgbaar online via de websites van het Bach Ensemble Amsterdam en contant (graag gepast) bij de ingang van de Kruiskerk.

Bachs Johannespassie is evenals de Matthäuspassie een grootse en ontroerende muzikale weergave van het stervensverhaal van Jezus Christus. In deze passie wordt het verhaal gezongen volgens het evangelie van Johannes, dat meer de nadruk legt dan Matteüs op Jezus’ goddelijke opdracht de mensheid te redden via zijn sterven. Bach kan als geen ander muziek maken van de emoties die bij dit lijdensverhaal horen.

Het Bach Ensemble Amsterdam is een koor en orkest van jonge en goede amateurmusici die op hoog niveau musiceren. Ze worden hierbij intensief gecoacht door professionals van de Nederlandse Bach Vereniging. Vocale solisten zijn sopraan Maria Valdmaa, alt Rosina Fabius, tenor David Lee en bas Michiel Meijer. Hij vertolkt ook de Christusrol. Evangelist is William Knight en dirigent Paulien Kostense.


Door zijn geloof ging Abraham, toen God hem riep, op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen.

Heb 11:8-16

Beleidsplan 2019 – 2025

Met twee bijlagen:
bijlage 1. financiën, personeel en gebouwen
bijlage 2. verwerking van de opmerkingen van gemeenteleden op het concept beleidsplan
Lees verder >