OPMAAT NAAR ZONDAG – 9 juni

Ds. Sieb Lanser

Een bekende uitdrukking, een oude volkswijsheid, net zoals: met Sint Juttemis, en: als de kalveren op het ijs dansen. Anders gezegd: iets is totaal onmogelijk, het kan niet gebeuren.
Tussen Pasen en Pinksteren zitten vijftig dagen, dus die twee feestdagen vallen nooit op één dag.
Hoewel? Het evangelie naar Johannes dat zondag klinkt (Johannes 20: 19-23) vertelt een pinksterverhaal. Een pinksterverhaal dat zich afspeelt op de avond van de dag van de opstanding. Pasen en Pinksteren op één dag.
Jezus blaast over zijn leerlingen en zegt: Ontvang de heilige Geest. Het woord dat in de bijbel voor geest wordt gebruikt, betekent ook vaak wind of adem. Ontvang de heilige Adem.
Hoe ‘adembenemend’ is het als je aan de heilige beademing mag. Twee volwassenen kiezen er zondag in de Kruiskerk voor en laten zich dopen. Pasen en Pinksteren op één dag.

Ds. Sieb Lanser preekt in de Kruiskerk, Pinksterzondag 9 juni, 10.00 uur.Paulus zei: Ik maak mijn getuigenis zonder onderscheid aan iedereen bekend, namelijk dat Christus zou lijden en dat hij als eerste van de doden zou opstaan om aan alle volken het licht te verkondigen.

Hnd 26:1-23

Geef ruimhartig aan Kerkbalans!

Actie Kerkbalans 2019 is gestart.
Er gebeurt veel moois in de kerk. Waardevolle gesprekken, inspirerende diensten en uiteenlopende activiteiten. Lees verder >